reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Karpacz
6.5°C
wschód słońca: 06:55
zachód słońca: 16:25
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Karpaczu

kiedy
2025-11-09 16:00
miejsce
Montanum Przesieka, Przesieka,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-10 20:00
miejsce
Scena Teatralna I - Hotelu...
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-29 20:00
miejsce
Green Mountain Hotel, Karpacz, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-12-30 20:00
miejsce
Scena Teatralna I - Hotelu...
wstęp biletowany